CONTAINS

 • 180 gram audiophile vinyl
 • 300 copies on white/gold marbled vinyl
 • PVC protective sleeve
 • Live recording

PRODUCT INFO

 • Barcode: 8717953141538
 • Cat #: MILLLP002
 • Release date: April 22 2017

Grey lotus - acacia (live)

Het artrock collectief Grey Lotus brengt later dit jaar een nieuw studioalbum uit. Vooruitlopend daarop komt Miller Records met het live album ‘Acacia’, een plaat waarop de band zich van een heel andere kant laat zien dan we van ze gewend zijn. Waar het goed ontvangen ‘Our Little World of Glass’ vol stond met zwaar gearrangeerde, gelaagde stukken is ‘Acacia’ een album waarop de band met minimale bewerkingen, twee stemmen, piano en akoestische gitaar laat zien hoe ingenieus hun liedjes in de kern zijn.

‘Acacia’ is het eerste album van Grey Lotus met zangeres Judith Wesselius in de gelederen. Haar stem en harmoniekeuzes gaan perfect samen met de breekbare klaagzang van Joost Verhagen. Daan Arisz voorziet de stukken van een solide basis waarover toetsenist Niels van der Weiden speels, smaakvol en vaak deels geïmproviseerd pianowerk legt.

‘Acacia’ bevat een aantal nieuwe nummers waaruit op te maken valt dat Grey Lotus zich in het schrijfproces niet alleen heeft laten inspireren door vooruitstrevende rockmuziek, maar ook door (moderne) jazz, klassiek en folkmuziek uit Engeland, muziek uit Zuid-Amerika en Zuid Europa.

‘Acacia’ is een intense en emotionele luisterervaring en een uitstekende weergave van de authentieke akoestische concerten die de band zo af en toe als kwartet geeft. 

the hype - have you heard the hype?

Yorick van Norden bracht in 2015 zijn alom geprezen solodebuut ‘Happy Hunting Ground’ uit en werkt momenteel aan zijn tweede album. Hij is de afgelopen periode tussen de bedrijven door druk of druk geweest met  diverse projecten, waarin onder meer artiesten als Frank Sinatra en The Beach Boys worden geëerd. Het album ‘Have You heard The Hype?’ van zijn eerste band The Hype lijkt al weer een eeuwigheid achter ons te liggen. Vergeten is al weer bijna de impact die de band en het album hadden. ‘Have You Heard The Hype?’ kwam uit in 2011, maar al jaren daarvoor was The Hype hot. De Haarlemse band werd het meest geboekt tijdens de Popronde in 2007 en won de Rob Acda Award in datzelfde jaar. In 2008 greep The Hype de InHolland Popprijs. In 2010 werd The Hype gebombardeerd tot ‘3FM Serious Talent’. Een jaar later toerde de band met Handsome Poets en Chef’Special. ‘Have You Heard The Hype?’ kwam uit op 23 september 2011. De release ging gepaard met een succesvolle tour. ‘Do You Know?’ werd een radiohit. ‘Pure pop for now people,’ zo werd de muziek van The Hype omschreven. De liedjes waren ‘voltreffers’, van ‘gasten met een geweldig oor voor melodie’.

Helaas voor de fans kondigde de band begin 2013 aan te stoppen. Van Norden had toen al nummers geschreven voor zijn prachtige solodebuut en zou de Nederlandse muziekwereld tweeëneenhalf jaar later verbazen met een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand album, waarmee hij zijn naam als singer-songwriter definitief vestigde.

Met de heruitgave van ‘Have You Heard The Hype?’ door Miller Records wordt duidelijk dat het album, dat oorspronkelijk werd uitgebracht op de uitlopers van de Britpop en daardoor het gevaar liep te worden weggezet als iets tijdelijks, een tijdloze kwaliteit heeft. Het is niet voor niets dat Radio 1 toto op de dag van vandaag nog wel eens iets draait van het album.

Het album toont dat Van Norden – hij schreef het merendeel van de songs – ten tijde van The Hype al nummers van hoge kwaliteit schreef. Wie het album beluistert komt bovendien tot de conclusie dat het album nog niets aan kracht heeft ingeboet. De songs, die klinken alsof ze gisteren zijn uitgebracht, staan nog steeds als een huis. Van Norden is zelf nog steeds heel blij met de plaat. ‘Ik geloof nog steeds in de liedjes.’

Het album – een dubbelaar – is een must-have voor de ware muziekliefhebber. Er staan acht bonustracks op, waarvan er zes niet eerder zijn verschenen.

CONTAINS

 • 180 gram audiophile vinyl
 • PVC protective sleeve
 • printed innersleeves with lyrics
 • 8 bonus tracks
 • 6 previously unreleased tracks
 • all tracks remastered for vinyl

PRODUCT INFO

 • Barcode: 8717953141545
 • Cat #: MILLLP003
 • Release date: April 22 2017

CONTAINS

 • 180 gram audiophile vinyl
 • PVC protective sleeve
 • printed innersleeve with lyrics
 • 200 copies on transparant vinyl exclusively for Record Store Day 2017
PRODUCT INFO
 • Barcode: 8717953141552
 • Cat #: MILLLP004
 • Release date: April 22 2017

fridolijn - catching currents

Sommige artiesten grijpen je bij de eerste luisterbeurt direct bij de keel. Andere artiesten nemen een omweg. Die tasten af, zetten je even op het verkeerde been en wandelen bij de tweede of derde luisterbeurt rechtstreeks je hart binnen om zich daar langdurig te nestelen. Zangeres en liedjesschrijfster Fridolijn valt in die laatste categorie. Haar album Catching Currents, dat eind 2015 uitkwam op V2 Records, is niet onopgemerkt gebleven. Het openingsnummer Frame This groeit gestaag richting de één miljoen Spotify streams en aankomende zomer speelt Fridolijn in het Concertgebouw in Amsterdam.

Tijdens Record Store Day, op zaterdag 22 april, komt Catching Currents uit op doorzichtig vinyl. Speciaal voor al die mensen bij wie Fridolijn het hart is binnen gewandeld. Het vinyl is een uitgave van Miller Records in samenwerking met V2 Records en Fridolijn. Eric Molenaar van Miller Records: “Catching Currents is simpelweg één van de mooiste debuutalbums van Nederlandse bodem. Dit soort talent moet men koesteren. Muzikaal en tekstueel sterk in een genre wat in mijn ogen te weinig aandacht geniet in Nederland. Dit album is tijdloos en zal over twintig jaar nog steeds stevig overeind staan. Reden genoeg om deze prachtplaat, in samenwerking met Fridolijn en V2 Records, op vinyl uit te brengen.”

Om de vinyl release te vieren zal Fridolijn met Yorick van Norden en Grey Lotus op 21 en 23 april onder de noemer Miller Records Presents optreden in kleine bezetting. Dit naar aanleiding van het drieluik aan Record Store Day releases van Miller Records.  Op 14 juli is Fridolijn met haar band te zien in het Concertgebouw in Amsterdam.

Fridolijn is live te zien op:

21 April – Theater De Roode Bioscoop, Amsterdam (voorverkoop start 24 maart)

23 April – Het Huis Verloren, Hoorn – onderdeel van PeTiCantus (voorverkoop start 24 maart)

14 Juli – Concertgebouw, Amsterdam (voorverkoop gestart)